2011. június 28., kedd

Töltött cukkini fűszeres öntettel


Hozzávalók: 2 nagyobb cukkini, 0,5 kg darált disznóhús, 1 db tojás, 4 szelet szalonna, sajt, só, őrölt bors, kakukkfű, 5 gerezd fokhagyma, 4 dl tejfől

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk. A belsejét kiszedjük, ügyelve arra, hogy a zöldségfala ne sérüljön. Zöldség fűszer sóval kívül, belül bekenjük.
  2. Töltelék: a cukkini belsejéből kiszedett részt apróra vágjuk, és hozzá adjuk a darált húshoz. Továbbá még bele tesszük a tojást, és fűszerekkel, na meg a 3 gerezd fokhagymát.
  3.  A fenti töltelék mehet a cukkinibe. Tetejére reszelt sajtot teszünk és a szelet szalonnákat.
  4. Olajozott tűzálló tálba tesszük és 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és a fentiek szerint elkészített cukkinit bele helyezzük a tűzálló tálba. Lefóliázzuk, és 15 percet sütjük. Levesszük a fóliát és még 10 percet sütjük.
  5. Öntet: tejfől, maradék fokhagyma, kakukkfű, bors. Mindezt összekeverjük.