2018. április 4., szerda

Tojássalátához:

Hozzávalók a tojássalátához:
- 8 db főtt tojás
- 2 db főtt burgonya kis kockákra vágva...
- 1 kisebb fej lila hagymának a fele
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 kaliforniai paprika
Az öntet hozzávalói:
- 7-8 evőkanál majonéz
- 150 gramm natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- 1-2 mokkáskanál citromlé
- só
- őrölt bors
- petrezselyem
Tojássaláta elkészítése:


  1. A főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. 
  2. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, és a burgonyával együtt hozzáadjuk a tojásokhoz. 
  3. Ezután elkészítjük az öntetet. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral, és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a petrezselymet is.
  4.  Ezt ráöntjük a salátára, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Egy órára hűtőbe tesszük, és aztán fogyaszthatjuk is!