2018. június 6., szerda

Szójás csirkenyárssal



A csirkenyárshoz:
  • 10 dkg natúr földimogyoró
  • 1 kis csokor snidling
  • 2 evőkanál szezámolaj a csirkére
  • 40 dkg csirkemell filé 1-1,5 cm-es kockára vágva
  • Őrölt feketebors és szerecsendió, ízlés szerint
  • 1 dl sötét szójaszósz
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étolaj a sütéshez

A natúr földimogyorót felaprítjuk és egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
A snidlinget apróra vágjuk.
A csirkemell kockákat szezámolajjal, borssal és szerecsendióval ízesítjük, összeforgatjuk és nyársra tűzzük (adagonként 2 nyársat készítünk).
Felhevített serpenyőben 2 evőkanál étolajat hevítünk, beledobjuk a nyársakat és minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk.
Hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, amiket 2-3 perc alatt hagyunk kicsit besűrűsödni és karamellizálódni.
A nyársakat jó alaposan átforgatjuk az így kialakult mártásban, majd a nyársak felét rögtön megforgatjuk pirított földimogyoróban, a többit pedig snidlingben.
Tányérra halmozzuk a szezámolajos krumplisalátát, és ráhelyezünk egy-egy mogyorós és snidlinges nyársat. Kész!

Forrás: https://streetkitchen.hu/