2016. október 17., hétfő

Burgonyás lángos

hozzávalók / 4 adag


elkészítés

  1. A burgonyát puhára fözzük.
  2. A lisztet elkverjük a sóval.
  3. A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  4. A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
  5. Langyos helyen kb. fél óra alatt kétszeresére kelesztjük.
  6. Másfél cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.
  7. Még 20 percig pihentetjük.
  8. Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben az olajat felforrósítjuk.
  9. A tésztabucikat széthúzkodjuk és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  10. Érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy a felesleges olajat felszívja.