- 6 db kacsacomb
- kakukkfű
- rozmaring
- 4-5 db alma
- só
Elkészítés:
- A megmosott és szárazra törölt kacsacombokat alaposan sózzuk, megszórjuk a szárított vagy aprított kakukkfűvel, és a szárított vagy aprított rozmaringgal és egy fedeles edénybe rakjuk. (A kacsacombokat először pároljuk, majd utána sütjük, ezért célszerű olyan edényt használni, amely tűzhelyen és sütőben is használható.)
- Kevés (kb. 2 dl) vizet öntünk a kacsacombokhoz, és fedő alatt, közepes lángon 1 órán át pároljuk, közben, ha szükséges a vizet pótoljuk. (1-2-szer azért forgassuk meg.)
- Az almákat meghámozzuk, a magházakat kivesszük és gerezdekre vágjuk. (8-10/alma) A párolt kacsacombok közé helyezzük. Újra lefedjük az edényt és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tovább 30 percig.
- Ezt követően levesszük a fedőt és további 20-30 perc alatt pirosra sütjük.
- Forrás: http://lifeadvice.blog.hu/2015/04/03/almaval_sult_kacsacomb