Az egyik kedves barátnőm hozott nekem medvehagymát. Készítettem belőle pogácsát, körözöttet, és a maradékból készült ez a fantasztikus metélt.
Hozzávalók 4
személyre:
- 2 tojásból 20 dkg liszttel készült házi metélt, de használhatunk bármilyen metéltet
- 10 dkg medvehagyma
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 2 ek liszt
- frissen reszelt szerecsendió
- kevés olaj
- só
- bors
- kevés sonka
Mártás elkészítése:
- Először a mártást készítem el, mert ez várhat, a tészta viszont nem.
- A lisztet kevés tejjel simára keverjük, a mascarponét a maradék tejjel elkeverjük, egy edényben felmelegítjük és mehet hozzá a simára kevert liszt. Folyamatos kevergetés mellett a mártás besűrűsödik. Ízesítjük: kevés sóval, borssal, szerecsendióval.
- A medvehagymát nagyon apróra vágjuk, és a kész mártáshoz adjuk. Ezzel készen is vagyunk.
Házi tészta elkészítése:
- A hozzávalókból megcsinálom a házi tésztát, kinyújtom, metéltre vágom.
- A tésztát kifőzöm, lecsöpögtetem.
Sonka csípsz elkészítése:
- A sonkát 4 cm-es darabokra vágjuk, majd 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
- A chipseket a mascapone+medvehagymás tészta tetejére szórjuk tálaláskor.