Oldalak

2015. április 23., csütörtök

Házi szélesmetélt mascarpone+medvehagyma+sonkachips-szel

Az egyik kedves barátnőm hozott nekem medvehagymát. Készítettem belőle pogácsát, körözöttet, és a maradékból készült ez a fantasztikus metélt. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 tojásból 20 dkg liszttel készült házi metélt, de használhatunk bármilyen metéltet
  • 10 dkg medvehagyma
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 2 ek liszt
  • frissen reszelt szerecsendió
  • kevés olaj
  • bors
  • kevés sonka 
Mártás elkészítése:
  1. Először a mártást készítem el, mert ez várhat, a tészta viszont nem.
  2. A lisztet kevés tejjel simára keverjük, a mascarponét a maradék tejjel elkeverjük, egy edényben felmelegítjük és mehet hozzá a simára kevert liszt. Folyamatos kevergetés mellett a mártás besűrűsödik. Ízesítjük: kevés sóval, borssal, szerecsendióval. 
  3. A medvehagymát nagyon apróra vágjuk, és a kész mártáshoz adjuk. Ezzel készen is vagyunk.


Házi tészta elkészítése:
  • A hozzávalókból megcsinálom a házi tésztát, kinyújtom, metéltre vágom.
  •  A tésztát kifőzöm, lecsöpögtetem.


Sonka csípsz elkészítése:
  1. A sonkát 4 cm-es darabokra vágjuk, majd 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
  2.  A chipseket a mascapone+medvehagymás tészta tetejére szórjuk tálaláskor.