Oldalak

2015. április 21., kedd

Csokis tallér

A csokis kekszet nagyon szeretjük. Íme egy általam kipróbál recept. Én egyből dupla adagot készítettem :-)




Hozzávalók:
  •  20 dkg liszt
  •  2 dkg kakaó
  •  1/2 tk szódabikarbóna
  •  1/2 tk fahéj
  •  15 dkg étcsoki
  •  10 dkg vaj
  •  15 dkg cukor
  •    1   tojás
 
 
Elkészítés:
 
  1.  Bekapcsolom a sütőt 200°C-ra légkeverésesre és sütőpapírt teszek a tepsibe.
  2.  A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a fahéjat összekeverem, majd beledarabolom az étcsokit.
  3.  Egy másik tálban a vajat habosra keverem a cukorral, majd eldogozom benne a tojást.
  4.  A kettőt összedolgozom.
  5.  Kanállal kis halmokat rakok a tepsibe, egymástól távol (kb. 25db).
  6.  200°C 6 percig sütöm leveszemés 160 C sütöm további 6 percig, hogy a lágy maradjon a belselje.