2015. április 21., kedd

Csokis tallér

A csokis kekszet nagyon szeretjük. Íme egy általam kipróbál recept. Én egyből dupla adagot készítettem :-)




Hozzávalók:

 20dkg liszt

 2dkg kakaópor

 1/2tk  szódabikarbóna

 1/2tk  fahéj

 15dkg étcsoki

 10dkg teavaj (nem margarin)

 15dkg cukor

   1   tojás



Elkészítés:


  1.  Bekapcsolom a sütőt 200°C-ra légkeverésesre és sütőpapírt teszek a tepsibe.
  2.  A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a fahéjat összekeverem, majd beledarabolom az étcsokit.
  3.  Egy másik tálban a vajat habosra keverem a cukorral, majd eldogozom benne a tojást.
  4.  A kettőt összedolgozom.
  5.  Kanállal kis halmokat rakok a tepsibe, egymástól távol (kb. 25db).
  6.  12 percig sütöm, felénél leveszem 160°C-ra, hogy a közepe lágy maradjon!