hozzávalók / 6 adag
6 közepes db
kacsacomb
2 kg burgonya
1 csokor
petrezselyem
4 dl napraforgó
olaj
4 közepes db
vöröshagyma
1 közepes fej
fokhagyma
1 közepes db
paradicsom
1 közepes fej
vöröskáposzta
1 közepes db
paprika
4 ek vörösborecet
5 ek cukor
1 kávéskanál őrölt
fűszerkömény
1 teáskanál ecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés
szerint
2.5 dl víz
elkészítés
- Egy tepsi aljára felkarikázzuk a vöröshagymát, a hámozott fokhagyma gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, és rászórjuk. A paradicsomot és a paprikát felaprítjuk, ezt is rászórjuk. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel. A kacsacombokat sózzuk borsozzuk, majd ráfektetjük a vöröshagymaágyra, 2 dl olajjal meglocsoljuk. 1 bögre vízzel felöntjük, letakarjuk egy alufóliával, sütőbe tesszük, alacsony hőfokon 2 órán át sütjük. Közben időnként érdemes benézni a fólia alá, ha azt látjuk, hogy nagyon elpárolgott a víz, egy keveset (0.5-1) dl önthetünk rá. Közben a káposztát lereszeljük, és lesózzuk.
- 2 óra elteltével levesszük a fóliát, de továbbra is kis lángon sütjük tovább, kevés olajjal meglocsoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben a hámozott, kockára vágott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
- A cukrot olajon megpirítjuk, a sózott káposztát ráhelyezzük, és kis lángon párolni kezdjük. Sóval, borssal, köménnyel és ecettel ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk.
- Az apróra vágott petrezselymet olajon átpirítjuk, a leszűrt, de még meleg burgonyát ráöntjük, és jól elkeverjük.