Hozzávalók:
70 dkg pulykamell
25 dkg trappista sajt
2,5 dl tejszín
15 dkg kockázott bacon
3 ek teavaj
2 db hagyma
1 kk őrölt szerecsendió
1 tk szárnyas fűszerkeverék
ízlés szerint só
Elkészítés:
1.
A pulykahúst megsózzuk, megszórjuk a szárnyas fűszerkeverékkel
és állni hagyjuk 15-20 percig.
2.
Ez idő alatt a hagymát felkarikázzuk és a sajtot
nagylyukú reszelőn lereszeljük.
3.
Egy hőálló tálat kivajazunk és belerakjuk a hús
felét, rá a kockázott bacont és a hagymakarikákat. Majd újabb réteg pulykahús
következik, aminek a tetejére rátesszük a sajtot, majd ráöntjük a
szerecsendióval ízesített tejszínt.
4.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb 60
percig sütjük. Akkor jó, ha sütés közben magába szívta az összes tejszínt. Az
utolsó 10 percben vegyük le az alufóliát és süssük enyhén ropogósra.
5.
Tálaljuk rizzsel vagy burgonyapürével.