Oldalak

2016. február 16., kedd

SÜLT SAJTOS-TEJSZÍNES PULYKAHÚS


Hozzávalók:

70 dkg pulykamell

25 dkg trappista sajt

2,5 dl tejszín

15 dkg kockázott bacon

3 ek teavaj

2 db hagyma

1 kk őrölt szerecsendió

1 tk szárnyas fűszerkeverék

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

1.       A pulykahúst megsózzuk, megszórjuk a szárnyas fűszerkeverékkel és állni hagyjuk 15-20 percig.

2.       Ez idő alatt a hagymát felkarikázzuk és a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük.

3.       Egy hőálló tálat kivajazunk és belerakjuk a hús felét, rá a kockázott bacont és a hagymakarikákat. Majd újabb réteg pulykahús következik, aminek a tetejére rátesszük a sajtot, majd ráöntjük a szerecsendióval ízesített tejszínt.

4.       Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb 60 percig sütjük. Akkor jó, ha sütés közben magába szívta az összes tejszínt. Az utolsó 10 percben vegyük le az alufóliát és süssük enyhén ropogósra.

5.       Tálaljuk rizzsel vagy burgonyapürével.