Oldalak

2017. február 2., csütörtök

Sült tengeri halfilé tejszínes mártással

Hozzávalók

  • 1 kg tengeri halfilé
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • mustár
  • 1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem
  • színes bors
 

Elkészítés

    Elkészítés: A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem.
    A serpenyőből kiszedem a sült fokhagymadarabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózom, és kavargatva összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.
    Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.