Hozzávalók
- 1 kg tengeri halfilé
- 3 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- mustár
- 1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem
- színes bors
- só
Elkészítés
- Elkészítés: A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal
megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd
négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész halat
kiszedem a vajból, félreteszem.
A serpenyőből kiszedem a sült fokhagymadarabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a tejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózom, és kavargatva összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.
Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.