1.
Hűtőből kivett csirkemellek mindkét oldalát
alaposan sózzuk és borsozzuk.
2.
Most két 25 dkg-os mellel dolgozunk.
3.
Egy serpenyőt jó alaposan felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már
jó forró, beletesszük a csirkemelleket.
4.
Úgy sütjük, mintha steaket készítenénk, azaz fél percenként fordítunk egyet a
húsokon, amíg szép kéreg alakul ki rajtuk. Összesen 6 percig sülnek a 25 dekás
mellek, de eltérő méretnél arányosan rövidebb vagy hosszabb ideig süssétek
őket.
5.
Ha szép kérget kapott mindkét oldal mehetnek is
a 150 fokra előmelegített sütőbe,
hőlégkeverésen egészen pontosan 15 percre.
6.
Ha letelt az idő kivesszük a melleket, a
korábban használt serpenyőt pedig ismét
felforrósítva, felolvasztunk bene
7.
egy nagy evőkanálnyi vajat,
8.
2 kis ág
kakukkfűvel és
9.
egy összeroppantott fokhagymával, és persze a sütőből kivett csirkemellekből kifolyt szaftot is hozzáöntjük.
10.
A csirkemelleket gyorsan átforgatjuk, és egy
kanállal locsolgatjuk a fűszeres vajjal, míg mindenhol jól bevonja az ízletes
szaft.
11.
Két perc
pihentetés után már szervírozhatjuk is.
Forrás: https://streetkitchen.hu/receptek/ze-konyhai-tippjei-igy-susd-tokeletes-natur-csirkemellet/