Hozzávalók:
- 3 kisebb fej cékla vagy 3 db csicsóka és 1 db közepes krumpli vagy 3 szál répa és 1 db közepes krumpli
- 1 kisebb fej hagyma lereszelve
- 1 tojás
- fokhagyma ízlés szerint
- 2-3 ek. liszt
- só, bors
- A zöldséges tócsnikhoz lereszeljük a különféle zöldségeket.
- Lesózzuk a keverékeket, majd egy kicsit állni hagyjuk, végül alaposan kicsavarjuk a zöldségeket.
- Az egyes variációkhoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd beleütjük a tojást, és elkeverjük a liszttel is.
- Ezután lapos pogácsákat formázunk a masszából, és egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a tócsnik mindkét oldalát.
- Tálalhatjuk őket fokhagymás tejföllel vagy salátával is.
Forrás: https://gasztroangyal.hu/receptek/zoldseges-tocsni/