Oldalak

2018. szeptember 25., kedd

Zöldséges tócsni


Hozzávalók:
  • 3 kisebb fej cékla vagy 3 db csicsóka és 1 db közepes krumpli vagy 3 szál répa és 1 db közepes krumpli
  • 1 kisebb fej hagyma lereszelve
  • 1 tojás
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 2-3 ek. liszt
  • só, bors


  1. A zöldséges tócsnikhoz lereszeljük a különféle zöldségeket. 
  2. Lesózzuk a keverékeket, majd egy kicsit állni hagyjuk, végül alaposan kicsavarjuk a zöldségeket. 
  3. Az egyes variációkhoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd beleütjük a tojást, és elkeverjük a liszttel is.
  4.  Ezután lapos pogácsákat formázunk a masszából, és egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a tócsnik mindkét oldalát.
  5. Tálalhatjuk őket fokhagymás tejföllel vagy salátával is.

Forrás: https://gasztroangyal.hu/receptek/zoldseges-tocsni/