Oldalak

2018. október 11., csütörtök

Darált hússal töltött gombafejek sütőben sütve

 

hozzávalók / 4 adag

·        8 nagy db csiperkegomba
·        500 g darált sertéshús
·        1 közepes db vöröshagyma
·        2 dl tejföl
·        20 g sajt
·        2 kávéskanál fűszerpaprika
·        1 közepes db paradicsom
·        2 teáskanál napraforgó olaj
·         ízlés szerint
·        bors ízlés szerint

elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. 
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.
  3. Hozzáadjuk az fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)
  4. Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.
  5. Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk, és reszelt sajtot reszelünk.
  6. Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.