hozzávalók / 4 adag
· 8 nagy db csiperkegomba
· 500 g darált sertéshús
· 1 közepes db vöröshagyma
· 2 dl tejföl
· 20 g sajt
· 2 kávéskanál fűszerpaprika
· 1 közepes db paradicsom
· 2 teáskanál napraforgó olaj
· só ízlés szerint
· bors ízlés szerint
elkészítés
- A hagymát kevés olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.
- Hozzáadjuk az fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)
- Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.
- Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk, és reszelt sajtot reszelünk.
- Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.