Oldalak

2020. április 17., péntek

Túrós pite - nagyon finom






Hozzávalók:




A tésztához
200 g liszt
120 g vaj
50 g cukor - Cs.K. sok a mennyiség
2 tojássárgája
1/2 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál tejföl

A töltelékhez
500 g túró
150 g cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás + 2 tojásfehérje
1 evőkanál búzadara
mazsola

Hozzávalók 26 cm-es piteformához

Elkészítés:



  1. A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából.
  3. A töltelékhez a tojást és a tojásfehérjét együtt habverővel habosra felverjük. A többi hozzávalót elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a formába öntjük az egészet.
  4. Megszórjuk mazsolával, sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha körben a széle halványan megpirul.
  5. Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk