Oldalak

2020. június 8., hétfő

Pirított batáta rozmaringgal, zsályával




Hozzávalók (3 adag):

  • 50 dkg batáta, kockákra vágva
  • 4 gerezd szeletelt fokhagyma
  • 0,5 dl kacsazsír (étolaj)
  • 1 db rozmaring ág
  • 1 db zsálya ág
  • 1 tk só

Elkészítés (20 perc):

Főzd elő a batátát. Csak annyira, hogy a kés már bele menjen, de ne legyen teljesen puha. Szűrd le.
Hevítsd föl a zsírt, pirítsd rajta a batátát. Sózd (10 perc). Félidőben dobd hozzá a fokhagymát, az utolsó két percben a rozmaringot és a legvégén a zsályát.
Legyen alatta zsiradék, mert kevés zsíron, épphogy zsíros serpenyőben nem pirul meg rendesen.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás:cookpad.com