Oldalak

2021. április 28., szerda

CSŐBEN SÜLT GYÖKÉRZÖLDSÉGEK

 



https://www.youtube.com/watch?v=phe92_2nN44

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes édesburgonya
  • 4-6 nagyobb lila burgonya (vagy sütni való burgonya)
  • 5 közepes cékla
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg gouda vagy más zsíros sajt
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • ½ teáskanál füstölt paprika
  • 2-3 ág rozmaring

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A mascarponét kikeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, füstölt paprikával és kakukkfűvel ízesítjük és hozzákeverjük a parmezán felét. Cs.K. előző főzni a zöldségeket (nekem nyers maradt ha a receptet követem).  A zöldségeket meghámozzuk és egyforma vékonyra (2-3 mm) felszeleteljük és külön tálakba tesszük. Mindegyik zöldségre egy-egy adagot öntünk a tejszínes keverékből, egy adagot pedig félreteszünk. A zöldségeket alaposan összeforgatjuk a tejszínnel.

2. A maradék tejszínes keveréket egy sütőforma aljára simítjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal és ráreszeljük a fokhagymát. Sorban az edénybe rétegezzük a zöldségeket, amíg 6 sort kapunk, zöldségenként 2-2-t. Az egészet sózzuk, borsozzuk, ráfektetünk 1-2 rozmaring ágat, és alufóliával letakarva 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt gouda sajttal és fólia nélkül aranybarnára sütjük

Forrás: https://lilafuge.hu/csoben-sult-gyokerzoldsegek/