Oldalak

2021. április 28., szerda

LEHETETLEN PITE + SZILVAKOMPÓT

 


https://www.youtube.com/watch?v=juml-_sAu7s


Hozzávalók egy 22 cm-es pitéhez:

A szilvakompóthoz:
  • 1 evőkanál vaj
  • 30 dkg magozott szilva
  • 3-4 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • kb. 0,5 dl víz

A pitéhez:

  • 75 g olvasztott vaj
  • 165 ml kókusztej
  • 400 ml tej
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 90 g cukrozatlan kókuszreszelék
  • 75 g liszt
  • 250 g cukor
  • 1 citrom frissen facsart leve

Elkészítés:

Egy közepes lábasban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szilvát a cukorral és a sóval, majd kevés víz hozzáadásával puhára főzzük a gyümölcsöt, és megvárjuk, amíg a leve sziruposra fő.

A pitéhez egy 24 cm-es piteformát kivajazunk. A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.

Az összes hozzávalót késes robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Az előkészített formába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, amíg a szélein megpirul a sütemény, a közepe pedig kissé rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni. Tálaláskor a szilvakompótot kínáljuk mellé.