Hozzávalók
- 40 dkg darált pulykahús (finomra)
- 0.5 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db újhagyma
- 2 ek mustár
- 1 tk só
- 1 kávéskanál fekete bors (frissen őrölt)
- 1 db tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A háromféle hagymát finomra vágjuk.
- A darált húst sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a hagymákat, és a mustárt.
- Az enyhén felvert tojást is beledolgozzuk, a végén a zsemlemorzsát hozzákeverjük.
- Lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.
- Sütés előtt egy-két órával kivesszük a hűtőből, hogy kisütéskor szobahőmérsékletű legyen a massza.
- 4 pogácsát formázunk.
- Serpenyőben, felhevített olajban kisütjük a hamburgerpogácsákat.