Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kg krumlpi
- 6 dl habtejszín
- 3 csipetnyi só
- 2 csipetnyi őrölt szerecsendió
- 10 dkg edami sajt
- 1 evőkanál vaj
- 2 db fokhagyma
- 1 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
Lépések
1.
Egy gerezd fokhagymát összezúzok, a vajjal kikeverem, majd ezzel a vajjal kikenek egy pitetálat. A krumplit megpucolom és leheletvékony szeletekre gyalulom, majd a felszelt krumplira hideg vizet öntök, átmosom, hogy a felesleges keményítő távozzon.
2.
Ezután lecsepegtetem, majd egy száraz konyharuhára borítom, és nagyon alaposan leitatom róla a felesleges vizet. A konyharuháról a kikent pitetálba teszem a krumplit. A tejszínhez hozzányomom a másik gerezd fokhagymát, szerecsendióval, borssal és sóval ízesítem, alaposan elkeverem, majd a krumplira csorgatom.
3.
Végül ráreszelem a sajtot, és a 150 fokra előmelegített sütőben nagyjából másfél óra alatt készre sütöm.
https://www.primakonyha.hu/recept-leiras/krumpli-gratin