Oldalak

2011. augusztus 2., kedd

Burrito




Hozzávalók a tortillához:
  • ·        50 dkg liszt
  • ·        3 dkg vaj
  • ·        4 dl joghurt
  • ·        7 g szárított élesztő
1.   Az élesztőt kevés langyos vízbe tesszük én kevés cukrot teszek a tetejére, hogy gyorsabban felfusson.
2.   A fentiekkel összekeverjük,  annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
3.   Kelesztés ideje: 1 óra
4.   A tésztából kis gombócokat formálunk és egész vékonyra nyújtjuk.
5.   Serpenyőt felfórosítjuk és kevés olajat teszünk bele és nagy lángon  süssük meg mindkét oldalát. Sütés közbe fel fog hólyagosodni. A sütés ideje oldalanként 1 perc.

Hozzávalók töltelékhez:
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 konzerv kukorica főtt kukorica
  • 10 dkg főtt vörös bab
  • 10 dkg kaliforniai paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg hagyma
  • 10 dkg reszelt sajt

    1.   A nagy fej hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint só, bors kerül még bele, és jöhet a sütés.
    2.  A töltelékek kis tálkákba kerülnek. A hagymát apró kockára vágom.

    Hozzávalók a mártáshoz:
    •       3 dl tejföl
    •       kevés oliva
    •       egy nagy gerezd fokhagyma
    •       kevés só

    A tejfölbe zúzom a fokhagymát, bele keverem az olajt és végezetül a sót.