- · 50 dkg liszt
- · 3 dkg vaj
- · 4 dl joghurt
- · 7 g szárított élesztő
1. Az élesztőt kevés langyos vízbe tesszük én kevés cukrot teszek a tetejére, hogy gyorsabban felfusson.
2. A fentiekkel összekeverjük, annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
3. Kelesztés ideje: 1 óra
4. A tésztából kis gombócokat formálunk és egész vékonyra nyújtjuk.
5. Serpenyőt felfórosítjuk és kevés olajat teszünk bele és nagy lángon süssük meg mindkét oldalát. Sütés közbe fel fog hólyagosodni. A sütés ideje oldalanként 1 perc.
Hozzávalók töltelékhez:
- 50 dkg darált marhahús
- 1 nagy fej hagyma
- 1 konzerv kukorica főtt kukorica
- 10 dkg főtt vörös bab
- 10 dkg kaliforniai paprika
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg hagyma
- 10 dkg reszelt sajt
1. A nagy fej hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint só, bors kerül még bele, és jöhet a sütés.
2. A töltelékek kis tálkákba kerülnek. A hagymát apró kockára vágom.
Hozzávalók a mártáshoz:
- 3 dl tejföl
- kevés oliva
- egy nagy gerezd fokhagyma
- kevés só
A tejfölbe zúzom a fokhagymát, bele keverem az olajt és végezetül a sót.