2011. szeptember 10., szombat

Házi készítésű grillkolbász


Olaszországi utam során egy nagy bevásárlóban krill kolbászt kerestem, nagy
nagy meglepetésemre egy fajtát találtam házi készítésűt, de nagyon borsos áron. Akkor megszületett bennem a gondolat, hogy elkészíthetném saját ízvilágom nak megfelelő kolbászt. A hentes ledarálta a húst, és ide haza meg neki álltam az alkotásnak, hiszen másnapra vendégeket hívtam. Mivel szeretem a rozmaringot, kakukkfűvet, sajtot, fokhagymát, így három féle kolbász készült.


Hozzávalók:
3 kg darált hús (2 kg disznó hús, 1 kg szalonna) ezt háromba osztom

1.      Kakukkfűves, fokhagymás grillkolbász
Hozzávalók:
1 kg disznóhús
3 dkg friss apróra vágott kakukkfű
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors
disznóbél


  2. Rozmaringos grillkolbász
Hozzávalók:
1 kg disznóhús
3 dkg friss apróra vágott rozmaring
ízlés szerint só, bors
disznóbél

 3. Sajtos, fokhagymás grillkolbász

Hozzávalók:
1 kg disznóhús
5 gerezd fokhagyma
20 dkg trapista sajt kockára vágva
10 dkg natúr kocka sajt
ízlés szerint só, bors
disznóbél

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kézzel összekeverjük, és disznóbélben megtöltjük. Forró olajban sütjük. Isteni lett.