Oldalak

2011. november 9., szerda

Tatár bifsztek


Fincsi tatár bifsztekre vágyott a kis családom, ezért elkészítettem a MI tatár bifsztekünket.




Hozzávalók:
  • 0,5 kg bélszín
  • 3 db tojássárgája
  • 1 nagy vöröshagyma
  • mustár
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • pirított kenyér
  • olivaolaj

Elkészítés:
1.      A bélszínt hosszúkás csíkokra vágom és alaposan megkenem mustárral.
2.      Egy tálba rétegelem a mustáros bélszín csíkokat és a tetejére olajat öntök, hogy ellepje az egész hús tetejét.
3.      Hűtőbe érlelem 4 napon keresztül.
4.      Kétszer ledarálom, és jöhet bele a mustár, só, bors, olíva, pirospaprika, lereszelt vöröshagyma, tojássárgája. A fűszereket ízlés szerint érdemes bele tenni.
5.      Pirított kenyérrel és lila hagymával szeretjük.