Házi majonéz:
- 1 tojás sárgája
- 1 kiskanál mustár
- 1 dl olaj
- 0,5 dl tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál porcukor
- só
- A tojás sárgájához hozzáadjuk a mustárt, és kézi robotgéppel folyamatosan keverjük.
- Fokozatosan kevés mennyiségben öntjük az olajat és rendületlenül keverjük.
- Ha az egész olaj bele lett adva, folyamatos keverés mellett hozzá adjuk a citromlevet, porcukrot, sót és a tejfölt.
Saláta:
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem gyökér
- 10 dkg főtt hús
- 1 kis konzerv zöldborsó
- 4 db kisebb savanyú uborka
- só
- bors
- A sárgarépát, a petrezselyem gyökért, húst (lehet marha, csirke, vagy disznó hús) megfőzzük, és a savanyú uborkával együtt apró kockákra vágjuk.
- A fentiek szerint elkészített majonézt hozzá adjuk a zöldségekhez és a apró kockára vágott főtt húshoz.
- Sóval, borssal ízesítjük.