Ezt a receptet egy kedves barátnőmtől kaptam és jó kis vacsi lett belőle.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 140 g joghurt
- 2 dkg vaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 mokkás kanál cukor
- 1,8 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1 tojás a kenéshez
- mák
Töltelékhez:
- 50 dkg darált disznóhús
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- kevés olaj
Pizzaszósz:
- 1/2 doboz paradicsompüré
- 1 teáskanál oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
Elkészítés:
- A langyos vízbe bele szórjuk az élesztőt, egy kis kanál lisztet és egy mokkás kanál cukrot, és várunk egy kevés időt ameddig az élesztő felfut.
- A hozzávalókat összedolgozzuk, sima, hólyagos tésztát gyúrunk, és duplájára kelesztjük.
- A tésztát kettőbe osztjuk, és kerek méretűre nyújtjuk.
- Az egyik kinyújtott tésztát sütőpapírra helyezzük.
- A pizza szószhoz a fenti hozzávalókat elkeverjük, és a pizzát megkenjük vele.
- A töltelékhez a hagymát kevés olajon megpároljuk, és a disznóhúst megsütjük. Rátesszük a pizzaszószos tésztára, és a tetejére kerül a másik kerek pizza tészta.
- Egy pohárszáját lisztbe mártjuk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.
- Késsel felcsíkozzuk a tésztát, majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk.
- 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük.
- A közepét megszórjuk mákkal.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép
pirosra sütjük.