Isteni ez a
májkrém, érdemes elkészíteni. Kedves anyukák a gyerekeknek ízletes uzsonnát
tudtok készíteni.
Hozzávalók:
100 g libazsír
0,5 kg csirkemáj
1 levél zsálya
1/2 mokkáskanál majoranna
0,5 deci fehérbor
½ mokkáskanál kakukkfű
só, bors
2 fej vöröshagyma
kevés csípős chili
1 nagyobb édes alma
Elkészítés:
- Az almát megmosva, félbevágva és kimagozva 160 fokos sütőben megsütöm, majd leturmixolom.
- A felolvasztott zsírban megpirítom a felszeletelt vöröshagymát.
- Öntök rá fehérbort. Amikor a bor elpárolgott, megpirítom benne a kisujjnyi darabokra vágott csirkemájat.
- Sózom, borsozom. Ízesítem a majorannával, zsályával, kakukkfűvel és a chilivel.
- Amikor az egész összepirult, akkor a zsírral együtt pürésítem.
- Végül hozzáadom a pépesített sült almát.