Oldalak

2014. február 3., hétfő

Csípős baracklekvárban sült oldalas

Oldalas készítésbe még eddig nem fogtam, de ennek a receptnek nem tudtam ellenállni. Csak ajánlani tudom. NAGYON finom. Bekerült a kedvenc családi receptjeink közé.


Hozzávalók:
1 kg oldalas,
3 fej vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál borecet
150 g libazsír
só, bors


A mázhoz:
10 dkg baracklekvár,
3 db chilipaprika,


Elkészítés:
  1. Az oldalast besózom, majd a libazsírral, a negyedekre vágott hagymával és a fokhagymákkal együtt egy tepsibe teszem. Mehet hozzá a borecet, só és bors is. Fólia alatt az egészet addig sütőm, míg a hús vajpuha nem lesz. 
  2. Kb. 1,5 óra alatt kézre sül a hús. Kiveszem a tepsiből az oldalast, a libazsírt, és a hagyma, foghagyma maradékot elteszem a hűtőbe - fel tudom máshoz használni egy jó kis mártáshoz.
  3. Az üres tepsibe visszateszem a vajpuha oldalasokat és megkenem a barackkos chilipaprikával (chilipaprikát apróra vágtam). 
  4. Ismét a sütőbe teszem és grill fokozaton rápirul a baracklekvár az isteni vajpuha oldalasra. 
  5. Krumplipürével nagyon finom.