Oldalak

2015. június 19., péntek

Panna cota málna öntettel

Ez a remek édesség szintén a kis családom egyik kedvence. Előző este elkészíteni, így van ideje megdermedni,



Hozzávalók 6 fő részére:
  • 1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
  • 6 dl 30%-os habtejszín
  • 4 lapnyi zselatin
  • 10 dkg finomított fehér kristálycukor
  • 1 rúd vanília

Elkészítés: 
  1. A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntöm.
  2. A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetszem, majd a benne rejtező magokat belekaparom a tejes tejszínbe. 
  3. A vanília rudat is bele teszem, és elkezdem főzni az elegyemet, nem túl nagy lángon.
  4. Hagyom, hogy felforrjon, majd leveszem a tűzről, beteszem a lapokat meg a cukrot, és folyamatos keveréssel hűtöm a sodót. 
  5. Mikor langyos, akkor formába öntöm, és a formákat egy 5-6 órára a hűtőbe teszem. 
Tipp: Tálalás előtt a formák alját mártsuk forró vízbe, így a pudingok könnyen kicsúsznak belőle.


Málnaöntet
Hozzávalók:
  • 35 dkg málna
  • méz, ízlés szerint

Elkészítés: 
  1. A málnát egy villával kicsit összetöröm, majd egy kevés mézet adok hozzá, és alaposan felfőzöm. 
  2. Folyamatosan kevergetem még vagy 5 percig, aztán jónak ítélem. Hagyom kicsit hűlni, és langyosan kínálom a panna cotta mellé.