Hozzávalók 6 fő részére:
- 1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
- 6 dl 30%-os habtejszín
- 4 lapnyi zselatin
- 10 dkg finomított fehér kristálycukor
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
- A tejet és a tejszínt egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba öntöm.
- A vaníliarudat óvatosan hosszában felmetszem, majd a benne rejtező magokat belekaparom a tejes tejszínbe.
- A vanília rudat is bele teszem, és elkezdem főzni az elegyemet, nem túl nagy lángon.
- Hagyom, hogy felforrjon, majd leveszem a tűzről, beteszem a lapokat meg a cukrot, és folyamatos keveréssel hűtöm a sodót.
- Mikor langyos, akkor formába öntöm, és a formákat egy 5-6 órára a hűtőbe teszem.
Málnaöntet
Hozzávalók:
- 35 dkg málna
- méz, ízlés szerint
Elkészítés:
- A málnát egy villával kicsit összetöröm, majd egy kevés mézet adok hozzá, és alaposan felfőzöm.
- Folyamatosan kevergetem még vagy 5 percig, aztán jónak ítélem. Hagyom kicsit hűlni, és langyosan kínálom a panna cotta mellé.