Oldalak

2016. február 8., hétfő

Forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mártással sütve

A belseje puha, ragacsos és sajtos, a külseje ropogós. Minden falatja kincs. Kár lenne kihagynod!




Hozzávalók:
1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny),
12szelet vékony sonka,
12 szelet vékony sajt ; 

a mázhoz:
8 evőkanál vaj,
2 evőkanál barna cukor,
1 evőkanál Worcestershire szósz,
1 evőkanál dijoni mustár,
1 evőkanál mák

Elkészítés:
1.    A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
2.    A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.
3.    Betakarjuk a sajtlapokkal és a sonkával
4. Feltekerjük, és felszeleteljük, így csiga formákat kapunk
5.    Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel keverjük
6.    Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.
7.    (Ha később szeretnénk megsütni, tegyük a hűtőbe.)
8.    Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.