Oldalak

2017. december 3., vasárnap

Pita tészta:


3 dl langyos víz
·         2 tk. só
·         2 ek. olívaolaj
·         50 dkg liszt (grahamliszt)
·         1 tk. cukor
·         3 dkg élesztő
A hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd hagyom duplájára kelni. Kb. 45-60 perc kell neki.
Ezután 8 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, hagyom 5-10 percig pihenni. Ezalatt a sikérszálak ismét megnyúlnak, így könnyebb nyújtani őket.
Ovális vagy kerek formákat készítek belőlük, olyan 2-3 mm vastagokat. Ruhával letakarva hagyom őket 30 percig pihenni.
Előmelegítem a sütőt 220 fokra.
A sütő rácsán sütöm őket, nem tepsin, egyszerre 2-3 darab fér el. 5-6 perc sütés elég nekik.