Oldalak

2017. december 29., péntek

Rumos-meggyes minimuffin



Saját jegyzeteim: elég 25 percet sütni és narancsos tejszínes mascaponével tálaltam

"hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A rumos meggyhez


Elkészítés
    1. Előző este a meggyet összekeverjük a rummal és a mandula aromával, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe. (Ha esetleg nem lepi el teljesen, a befőtt levéből annyit öntünk még hozzá, hogy ellepje a szemeket.)
    2. Másnap az egészet összeforraljuk, majd lecsepegtetjük.
    3. A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és egy csipet sóval.
    4. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojást, külön a sárgát, és robotgéppel simára keverjük.
    5. Ezután fokozatosan a tojásos masszához szitáljuk a kakaós lisztet felváltva adagolva a tejjel, és simára keverjük.
    6. A muffintepsit kibéleljük papírral és egyenlően elosztva belekanalazzuk a tésztát.
    7. A tetejére belenyomkodjuk a rumos meggyet.
    8. Előmelegített sütőben megsütjük.
    • sütési hőfok: 175°C
    • sütési mód: hőlégkeveréses
    • a sütési idő 25-30 perc. "
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/rumos-meggyes-minimuffin