Oldalak

2018. március 25., vasárnap

Perfekt töltött csirkecomb




Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 csirkecomb
  • 1 ek vaj
A töltelékhez:
  • 4 zsemle                                                                                
  • fél fej vöröshagyma                                                                      
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 gomba
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 mk majoranna

A szikkadt zsemléknek egy kés segítségével leszedjük a héját, a belét vízbe áztatjuk és jól kinyomkodjuk. A gombát és a sárgarépát kis darabokra vágjuk és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással, a petrezselyemmel és a fűszerekkel, majd mindezt a kinyomkodott zsemléhez adjuk. 

Összekeverjük, majd egy eldobható habzsákba szedjük a tölteléket. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a zsákra vágunk egy lyukat és a csirkecomb bőre alá tolva megtöltjük a combokat. Ezután fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük a kritikus pontokat, megkenjük az olvasztott vajjal és 180 fokos előmelegített sütőben 55-60 perc alatt pirosra sütjük.

Forrás: https://zemagazin.hu/receptek/brutalis-fogasok/perfekt-toltott-csirkecomb/?view=full#showfull