Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkecomb
- 1 ek vaj
- 4 zsemle
- fél fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 gomba
- 2 marék zöldborsó
- 1 sárgarépa
- 2 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- só, bors
- 1 mk majoranna
A szikkadt zsemléknek egy kés segítségével leszedjük a héját, a belét vízbe áztatjuk és jól kinyomkodjuk. A gombát és a sárgarépát kis darabokra vágjuk és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással, a petrezselyemmel és a fűszerekkel, majd mindezt a kinyomkodott zsemléhez adjuk.
Összekeverjük, majd egy eldobható habzsákba szedjük a tölteléket. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a zsákra vágunk egy lyukat és a csirkecomb bőre alá tolva megtöltjük a combokat. Ezután fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük a kritikus pontokat, megkenjük az olvasztott vajjal és 180 fokos előmelegített sütőben 55-60 perc alatt pirosra sütjük.
Forrás: https://zemagazin.hu/receptek/brutalis-fogasok/perfekt-toltott-csirkecomb/?view=full#showfull