Fordított almatorta illatosan, puha piskótával
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 3 dl tej
- csipet só
Valamint:
- diónyi vaj
- 2 evőkanál cukor
- 3-4 alma
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét
egy csipet sóval habbá verjük.
- A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás
cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük az olajat is, ezzel is
elkeverjük.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tejjel felváltva 2-3
részletben a cukros tojássárgához adjuk. Végül a tojáshabot is
beleforgatjuk.
- Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, citromlével meglocsoljuk és összeforgatjuk.
- Egy kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk, az alján a vajat kicsit
vastagabban hagyjuk, meghintjük cukorral, majd elterítjük benne az
almacikkeket.
- A tésztát ráöntjük, elsimítjuk, és 175 fokos sütőbe
toljuk.
- Légkeverés mellett kb. 30–35 perc alatt megsütjük, tűpróbával
ellenőrizzük, majd a sütőből kivéve 10 percet pihentetjük.
- Egy tálat a tortaforma tetejére borítunk, óvatosan átfordítjuk,
lecsatoljuk a peremet, majd a forma alját finoman leemeljük a tetejéről.
- Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.