Oldalak

2018. október 30., kedd

Csokis joghurtos muffin

 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt, 
  • 200 g cukor, 
  • 200 g joghurt, 
  • 90 g vaj, 
  • 70 g fehércsokoládé, 
  • 70 g étcsokoládé, 
  • 50 g kakaópor, 
  • 2 tojás, 
  • 3 tk. sütőpor, 
  • 1 dl tej
 
Elkészítés:
 
  1. A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és egy habverővel az egészet fehéredésig keverjük, míg szép habos nem lesz.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukros tojáskrémhez, majd vékony sugárban beleöntjük a langyos olvasztott vajat, valamint a joghurtot, és alaposan kikeverjük.
  3. A sütőport, a kakaóport és a tejet szintén hozzáadjuk, és szép homogén masszává keverjük. 
  4. A muffin alaphoz öntjük az étcsoki- és a fehércsoki pasztillát, és egy spatulával a masszába forgatjuk. 
  5. Egy muffin sütőforma mélyedéseibe papírkapszlit teszünk, és egy fagyikanállal (vagy sima kanállal) egy-egy adag muffin masszát dobunk mindegyikbe
  6. . A sütés elején egy kevés gőzt adagolunk a sütőtérbe. 180 fokon, 20-22 perc alatt készre sütjük a muffinokat.