Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 gr vaj
- 4 ek. cukor
- 1 tojássárgája
- 250-300 gr liszt
- 1/2 tk. sütőpor
A töltelékhez:
- 500 gr málna
- 2 ek. cukor
- vanilia puding
vaj a forma kikenéséhez
1. A vajat lágyítsuk meg, mégpedig úgy, hogy a vajdarabkákat tartalmazó edényt forró vízzel teli lábasba állítjuk 5-10 percig.
2. A felolvadt vajat keverjük össze a tojássárgával. Adjuk hozzá a sütőport.
3. A liszt felét villával keverjük bele, a többi liszttel pedig könnyen formálható, lágy tésztává gyúrjuk.
4. Vajjal kikent tortaformába nyomkodjuk a tésztát, de úgy, hogy legalább 4 cm magas pereme is legyen.
5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük ki.
6. A töltelékhez való málnából 100 gr-ot turmixoljunk, vagy villával törjünk össze, cukrozzuk meg, s takaréklángon forráspontig hevítsük. Az 50 ml vízben feloldott pudingban állandóan kevergetve belefőzzük. Amikor sűrűsödni kezd a püré, levesszük a tűzről, s belekeverjük a maradék málnát.
7. Ezt az öntetet beletöltjük a torta öblébe. Szoba hőmérsékleten kihűtjük.