Oldalak

2019. június 17., hétfő

Málnás pite


 
 
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 150 gr vaj
  • 4 ek. cukor
  • 1 tojássárgája
  • 250-300 gr liszt
  • 1/2 tk. sütőpor
A töltelékhez:
  • 500 gr málna
  • 2 ek. cukor
  • vanilia puding

vaj a forma kikenéséhez


1. A vajat lágyítsuk meg, mégpedig úgy, hogy a vajdarabkákat tartalmazó edényt  forró vízzel teli lábasba állítjuk 5-10 percig.

2. A felolvadt vajat keverjük össze a tojássárgával. Adjuk hozzá a sütőport.

3. A liszt felét villával keverjük bele, a többi liszttel pedig könnyen formálható, lágy tésztává gyúrjuk.

4. Vajjal kikent tortaformába nyomkodjuk a tésztát, de úgy, hogy legalább 4 cm magas pereme is legyen.

5. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt süssük ki.

6. A töltelékhez való málnából 100 gr-ot turmixoljunk, vagy villával törjünk össze, cukrozzuk meg, s takaréklángon forráspontig hevítsük. Az 50 ml vízben feloldott pudingban állandóan kevergetve belefőzzük. Amikor sűrűsödni kezd a püré, levesszük a tűzről, s belekeverjük a maradék málnát.

7. Ezt az öntetet beletöltjük a torta öblébe. Szoba hőmérsékleten kihűtjük.