Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 30 dkg darált pulykamell
- 4 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 2 tojás
- 1 evőkanál vaj
- 30 dkg reszelt sajt
- só, bors, pirospaprika (kedved szerint további szárított vagy friss fűszerekkel is bolondíthatod)
Így készítsd:
1. A karfiolt szedd rózsáidra, és tedd fel sós vízben főni, de 2-3 perc forralás után szűrd le.
2. A
finomra vágott hagymát pirítsd át a vajon, majd mehet hozzá a darált
hús, a só és ízlés szerint a fűszerek. 15 perc alatt el is készül.
3. Egy
kivajazott hőálló tálban teríts el egy réteg karfiolt - kb. a felét-,
ezen oszlasd el a darált pörköltalapot. Erre kerüljön a többi karfiol,
végül tejföllel borítsd rakottas tetejét.
4. Előmelegített
sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre. Mielőtt kivennéd végleg a
sütőből, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd hagyd, hogy a sajt
szépen ráolvadjon és megpiruljon a tetején.
forrás:ripost.hu