Hozzávalók 4 személyre:
- 1.5 kg édesburgonya
- 5 dkg vaj
- 2.5 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
- Az édesburgonyát pucold meg, mosd meg alaposan, majd vágd kisebb darabokra.
- Rakd egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süsd puhára körülbelül 45-50 perc alatt.
- Félidőben forgasd át, hogy mindenhol egyformán puhuljon. Még melegen törd meg.
- Add hozzá a vajat és a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával.
- Jól keverd össze, botmixerrel krémesítheted is egy kicsit.
- Még finomabb lesz, ha 200 fokos sütőben öt perc alatt összesütöd.
- Tálaláskor megszórhatod zöldfűszerekkel, dióval vagy reszelt sajttal.