Oldalak

2019. október 15., kedd

Bulgur




  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 800 ml víz
  • só, bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 tk őrölt kömény
  • 400 g bulgur
 
  1. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a felaprított paprikát, paradicsomot.
  2. Felöntjük a kimért vízből (kb. fél decivel), sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel.
  3. Alacsony lángon 5-10 percig főzzük, majd felöntjük a maradék vízzel, és ha az felforrt, beleöntjük a bulgurt.
  4. Alacsony lángon 10-15 percig főzzük, gyakran megkeverve.
  5. Ezután elzárjuk, lefedjük, és még 5 percig állni hagyjuk.