hozzávalók / 4 adag
- 1 ek mandulapehely (púpozott evőkanál)
- 2 db édesburgonya
- 5 ek olívaolaj
- 1 közepes db vöröshagyma (felaprítva)
- 2 gerezd fokhagyma (felaprítva)
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér (felaprítva)
- 0.5 csokor koriander (felaprítva)
- 1 db chili (opcionális)
- 1 ek curry paszta
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 600 ml víz
- 1 nagy db karfiol
- 1 db citrom
- 5 dkg feta sajt (opcionális)
- 4 ek joghurt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
elkészítés
- A mandulapelyhet pirítsuk meg egy nagy serpenyőben, míg aranybarna nem lesz, majd tegyük félre. Hámozzuk meg az édesburgonyát, vágjuk őket 3-4 centis darabokra. Locsoljunk meg olajjal a serpenyőt, forrósítsuk fel újra és dobjuk bele az édesburgonya darabokat. Süssük egy öt percig, vagy amíg a darabok aranybarnák nem lesznek.
- Közben aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a koriandert és a chilit. Adjuk hozzá a burgonyához a curry pasztával együtt és főzzük 5-10 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul. Nyugodtan locsoljuk meg még olívaolajjal, ha szükségét érezzük.
- Adjuk hozzá a csicseriborsót a levével együtt, és öntsük fel a forrásban lévő vízzel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 30 percig.
- Ezalatt vágjuk le a karfiol leveleit, néhányat aprítsunk fel és adjuk a curryhez. Szedjük darabokra a karfiol fejét és tegyük a rózsákat egy késes betétű robotgépbe, majd addig aprítsuk őket kis, legfeljebb rizsszem nagyságú darabokra.
- Tálalás előtt tegyük át egy mikrózható edénybe, fedjük le folpackkal, és a legmagasabb fokozaton forrósítsuk 7 percen keresztül.
- Mikor a curry elkészült, adjuk hozzá a joghurtot, egy fél citrom levét és a feta sajtot. Keverjük jól el, majd tálaljuk a karfiollal együtt, szórjuk meg a pirított mandulával, a koriander levéllel és egy kis feta sajttal.
Forrás: nosalty