Oldalak

2020. szeptember 28., hétfő

Házi humusz




https://indavideo.hu/video/Hazi_hummusz_egyszeruen

  •           200 g csicseriborsó
  •          100 g szezámmag
  •           1 púpozott teáskanál őrölt római kömény
  •            gerezd fokhagyma
  •            só, bors
  •           1 evőkanál citromlé
  •           1 ½ dl olívaolaj

  1. A csicseriborsót kb. 1,5 óra alatt készre főzzük, vagy használjunk konzerv csicseriborsót és akkor ez a lépés kihagyható. 
  2. Egy száraz serpenyőbe szórjuk a szezámmagot és közepes lángon, rázogatva addig pirítjuk, amíg világos zsemleszínt nem kap. 
  3. Az így lepirított szezámmagot bedobjuk egy aprítógépbe, hozzáadunk egy kevés olívaolajat és teljesen homogén állagú krémet készítünk belőle: ez a tahini paszta.
  4. A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a tahini pasztához adjuk.
  5.  Hozzáadunk a főzőléből egy keveset, majd a római köménnyel, sóval, fehér borssal, citromlével és egy gerezd fokhagymával ízesítejük. 
  6. Még rakunk bele olívaolajat és az egészet összezúzzuk az aprítógéppel.
  7.  Az állagán közben lehet javítani a főzőlé és olívaolaj hozzáadásával, az ízeken pedig citrommal és a fűszerekkel lehet finomhangolni.
Forrás itt