https://indavideo.hu/video/Hazi_hummusz_egyszeruen
- 200 g csicseriborsó
- 100 g szezámmag
- 1 púpozott teáskanál őrölt római kömény
- gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 evőkanál citromlé
- 1 ½ dl olívaolaj
- A csicseriborsót kb. 1,5 óra alatt készre főzzük, vagy használjunk konzerv csicseriborsót és akkor ez a lépés kihagyható.
- Egy száraz serpenyőbe szórjuk a szezámmagot és közepes lángon, rázogatva addig pirítjuk, amíg világos zsemleszínt nem kap.
- Az így lepirított szezámmagot bedobjuk egy aprítógépbe, hozzáadunk egy kevés olívaolajat és teljesen homogén állagú krémet készítünk belőle: ez a tahini paszta.
- A megfőtt csicseriborsót leszűrjük és a tahini pasztához adjuk.
- Hozzáadunk a főzőléből egy keveset, majd a római köménnyel, sóval, fehér borssal, citromlével és egy gerezd fokhagymával ízesítejük.
- Még rakunk bele olívaolajat és az egészet összezúzzuk az aprítógéppel.
- Az állagán közben lehet javítani a főzőlé és olívaolaj hozzáadásával, az ízeken pedig citrommal és a fűszerekkel lehet finomhangolni.
Forrás itt