A mustáros mártáshoz egy lábasban 2 evőkanál olajat
hevítünk.
A sárgarépát és a gyökeret kisebb kockára vagy karikára vágjuk, és
egy lábasban az egész fokhagymákkal együtt jó erősen lepirítjuk 2 evőkanál
olajon.
Hozzáadjuk a durvára vágott vöröshagymát, és ezt is hagyjuk megpirulni.
Elkeverjük benne a mustárt, sózzuk-borsozzuk és felöntjük a borral, mellé
dobjuk a babérleveleket, és hagyjuk, hogy a bor alkohol tartalma elillanjon.
Hozzáadunk 1 dl vizet is, és a zöldségeket addig főzzük
benne, míg a folyadék elpárolog.
Felöntjük a tejszínnel, és 5 percig forraljuk
kis lángon, majd félretesszük egy kicsit lehűlni.
Turmixgéppel vagy botmixerrel
az egészet szép krémesre pürésítjük, és annyi vizet adunk még hozzá, hogy
selymes mártás állagot kapjunk. Sóval, borssal és kevés mustárral ízesítjük, ha
még szükséges.