Oldalak

2021. január 6., szerda

Piskótatekercs fehércsokis krémmel




 https://youtu.be/skwCvXjUpLM

Hozzávalók 8 személyre:

Pikotához

  • 4 tojás
  • csipetnyi só

  • 8 dkg barna cukor
  • 6 dkg liszt
  • 4 dkg rétesliszt
  • ½ vaníliarúd kikapart magjai
Krémhez

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 1 dl Baileys
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval és a barna cukorral egy robotgép segítségével. 
  2. A liszteket összeszitáljuk egy másik edénybe. Kézi habverővel a tojássárgájákat és a vanília magjait fehéredésig keverjük. Könnyedén, de vigyázva, hogy a hab ne essen össze, beleforgatjuk a habot a tojássárgájába, majd rászitáljuk a lisztes keveréket. Óvatosan egynemű tésztává forgatjuk.
  3. A kész tésztát az előkészített tepsire simítjuk. Az előmelegített sütőben 7–10 percig sütjük. Nagyon fontos, hogy a széleket se szárítsuk ki, különben feltekeréskor törni fog. Ha kivettük a sütőből, fejjel lefelé fordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuha segítségével tfelekerjük és így hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a tejszínt és a Baileys-t forráspontig hevítjük, majd ráöntjük a feldarabolt csokoládéra. Fényesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is és kikeverjük vele. Megkenjük a krémmel a lehűlt piskótát, újra feltekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük szeletelés előtt.