Oldalak

2021. január 15., péntek

Répatorta bármikor

 


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 28 dkg cukor
  • 2 dl olaj (napraforgó vagy kukoricacsíra)
  • 28 dkg liszt
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg szeletelt mandula, darabolt dió, összetört pisztácia
  • 5 dkg mazsola
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél kk só 

A tetejére:

  • 30 dkg Philadelphia (vagy olyan jellegű) krémsajt
  • 4 dl habtejszín
  • 4 ek cukor
  • reszelt narancshéj
Elkészítés:

  1. A sárgarépát megpucoljuk, és az aprólyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés), és előkészítünk egy 27 centi átmérőjű kapcsos tortaformát. Az aljába belecsíptetünk egy darab sütőpapírt, az oldalát kivajazzuk.
  3. Alaposan összekeverjük a cukrot és az olajat, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd apránként az olajos-cukros tojásba keverjük, és ekkor tesszük hozzá a vaníliát is.
  5. A végén beleforgatjuk a mazsolát, az olajos magokat és a répát.
  6. Az előkészített formába öntjük a masszát,  és kb. 50 perc alatt megsütjük.
  7. Amikor a tésztánk kihűlt, vízszintesen félbe vágjuk.
  8.  Felverjük a krémsajtot a tejszínhabbal és a cukorral (nyugodtan mehet egyben az egész), a végén a narancshéjat és belekeverjük.
  9.  A krém felét rákenjük a tortalap alsó felére, ráhelyezzük a levágott felet, és a krém maradékát elkenjük a torta tetején. 
  10. Tört pisztáciával díszítjük – vagy hát, amink van hozzá otthon…
Forrás: itt