Hozzávalók:
- 4 tojás
- 28 dkg cukor
- 2 dl olaj (napraforgó vagy kukoricacsíra)
- 28 dkg liszt
- 30 dkg sárgarépa
- 10 dkg szeletelt mandula, darabolt dió, összetört pisztácia
- 5 dkg mazsola
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 cs sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- fél kk só
A tetejére:
- 30 dkg Philadelphia (vagy olyan jellegű) krémsajt
- 4 dl habtejszín
- 4 ek cukor
- reszelt narancshéj
Elkészítés:
- A sárgarépát megpucoljuk, és az aprólyukú reszelőn lereszeljük.
- Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés), és előkészítünk egy 27 centi átmérőjű kapcsos tortaformát. Az aljába belecsíptetünk egy darab sütőpapírt, az oldalát kivajazzuk.
- Alaposan összekeverjük a cukrot és az olajat, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
- Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd apránként az olajos-cukros tojásba keverjük, és ekkor tesszük hozzá a vaníliát is.
- A végén beleforgatjuk a mazsolát, az olajos magokat és a répát.
- Az előkészített formába öntjük a masszát, és kb. 50 perc alatt megsütjük.
- Amikor a tésztánk kihűlt, vízszintesen félbe vágjuk.
- Felverjük a krémsajtot a tejszínhabbal és a cukorral (nyugodtan mehet egyben az egész), a végén a narancshéjat és belekeverjük.
- A krém felét rákenjük a tortalap alsó felére, ráhelyezzük a levágott felet, és a krém maradékát elkenjük a torta tetején.
- Tört pisztáciával díszítjük – vagy hát, amink van hozzá otthon…
Forrás: itt