Oldalak

2021. május 10., hétfő

FORDÍTOTT MEGGYES-MÁKOS PITE

 



https://www.facebook.com/lilafuge/videos/171628544739076

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:

A meggyréteghez:

  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg magozott meggy

A tésztához:

  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál mák

 

A tálaláshoz:

  • tejszínhab vagy vaníliafagyi

Elkészítés:

  1. A cukrot és a vajat a serpenyőben felolvasztjuk, és amint kezdenek benne eltűnni a cukorkristályok, hozzáadjuk a meggyet is. Megvárjuk, amíg levet ereszt, elzárjuk alatta a lángot, és félretesszük hűlni.
  2. A tésztához a vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd hozzáreszeljük a citrom héját.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd kanalanként a tésztához adagoljuk. Folyamatos keverés mellett a tésztához csorgatjuk a tejet, és simára keverjük. Végül belekeverjük a mákot is.
  4. Egy kivajazott, kilisztezett serpenyő vagy tortaforma alján elterítjük a meggyes réteget, majd óvatosan befedjük a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 35–40 perc alatt megsütjük.
  5. Sütés után, amikor már nem forró, de még olvadt és langyos a cukros szirup, kifordítjuk a formából. Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival tálaljuk.

Forrás https://lilafuge.hu/forditott-meggyes-makos-pite/?fbclid=IwAR1moS5EVGnGr1CSTlVg9sI3NVcpwMtc4w1hcqtIKIjgqc933iJA9hqU2W8