Oldalak

2018. október 29., hétfő

Olaszos rizottó


hozzávalók / 3 adag


elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és egy vastag falú serpenyőben 3 dkg vajon lepirítjuk, ekkor hozzáadjuk a rizst, amivel tovább pirítjuk.
  2. A péppé vágott fokhagymát hozzákeverjük, és épp hogy kicsit pirulhatna, már fel is öntjük 1 dl húslevessel, és elkeverjük, befűszerezzük.
  3. Ha a lé elpárolgott, újabb 1 dl lével felengedjük, s ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy. Közben beiktatjuk valamikor a fehérbort is. A rizottó akkor jó, ha a rizsben található keményítőtől a még el nem párolgott lé, nyúlós, sűrű szafttá fő és a rizs un. "al dente".
  4. Lezárjuk a lángot, hozzáadunk még 5 dkg vajat és a parmezánt, amit elkeverünk, és már tálalhatunk is.
Forrás: nosalty