Olaszos rizottó
hozzávalók / 3 adag
elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, és egy vastag falú serpenyőben 3 dkg vajon
lepirítjuk, ekkor hozzáadjuk a rizst, amivel tovább pirítjuk.
- A péppé vágott fokhagymát hozzákeverjük, és épp hogy kicsit
pirulhatna, már fel is öntjük 1 dl húslevessel, és elkeverjük,
befűszerezzük.
- Ha a lé elpárolgott, újabb 1 dl lével felengedjük, s ezt addig
folytatjuk, míg el nem fogy. Közben beiktatjuk valamikor a fehérbort is.
A rizottó akkor jó, ha a rizsben található keményítőtől a még el nem
párolgott lé, nyúlós, sűrű szafttá fő és a rizs un. "al dente".
- Lezárjuk a lángot, hozzáadunk még 5 dkg vajat és a parmezánt, amit elkeverünk, és már tálalhatunk is.
Forrás: nosalty