- 50 dkg darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 6 dl házi paradicsomlé vagy 400 gr darabolt paradicsom konzerv
- 1 dl vörösbor
- 1 púpos teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál mexikói fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál cayenne-i bors
- 1 csipet chilipehely
- 1 teáskanál kakaó
- só
- olaj
- 1,5 doboz vörösbab konzerv
- 1 doboz kukorica konzerv
Elkészítés:
- A hagymákat nagyon apróra vágtam, és egy kevés olajon megfuttattam.
- Hozzáadtam a szintén finomra vágott sárgarépát, kicsit pirítottam, majd következett a darált hús, amit nagy lángon addig kevergettem, amíg elvesztette vörös színét.
- Ekkor hozzáadtam a húshoz a fűszereket (a kakaó kivételével), öntöttem rá egy kis vörösbort, a paradicsomlevet (ebből saját készítésűt használok, ami elég sűrű), majd hagytam az egészet párolódni úgy 50 percen át.
- Én nem kedvelem, ha a chili alatt áll a lé, ezért azt szinte teljesen lepároltam róla.
- Az utolsó percekben hozzáadtam a kakaóport is. Ettől nem kell megijedni, a kakaó csak elmélyíti az ízeket, nagyon kellemes lesz tőle az étel íze.
- Mehet az ételbe a bab és kukorica, ezeket már csak át kell forrósítani a raguban.
- Lehet még korrigálni sóval, ha szükséges, aztán tortillával, rizzsel, kenyérrel jól meg lehet enni.
- Ha akad hozzá reszelt cheddar és egy kis tejföl, nem válik kárára a chilinek.