Oldalak

2019. december 12., csütörtök

Fokhagymás sárgarépa



Hozzávalók / 4 adag:
  • 1 kg bio sárgarépa
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 teáskanál oregánó
  • 3 teáskanál bazsalikom
  • 8 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
1. Megmossuk a répákat, majd meghámozzuk. A fokhagymákat is megpucoljuk. Ezután a répákat feldaraboljuk.
2. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés), majd a tepsiben eloszlatjuk a répákat és a fokhagymákat.
3. Ezután összekeverjük a bazsalikomot és az oregánót az olívaolajjal, és a répákra öntjük. Kicsit összekeverjük, és alufóliával letakarjuk.
4. Végül a felmelegedett sütőbe toljuk a tepsinket 40-50 percre.
Forrás:femina.hu