Oldalak

2020. május 6., szerda

ÁFONYÁS JOGHURTOS PITE





Hozzávalók 24 cm-es piteformához:
  • A tésztához:
  • 20 dkg hideg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál tej

A töltelékhez:
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg görög joghurt
  • 12 dkg cukor
  • 1 bio citrom frissen reszelt héja
  • 30 dkg áfonya


A morzsához:
  • 25 g hideg vaj
  • 90 g liszt
  • 75 g cukor


Elkészítés:
  1. 20 dkg hideg vajat feldarabolunk és 40 dkg liszttel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, 2 tojást és annyi tejet, hogy ruganyos tésztát kapjunk (2-3 evőkanál). Fél órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd kinyújtjuk és piteformába simítjuk. Villával megszurkáljuk, leterítjük sütőpapírral, megtöltjük lencsével és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük a tésztát.
  2. 2 tojást egy keverőtálban kikeverjük a vaníliával, liszttel, kukoricaliszttel, a tejjel, krémsajttal, cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal és a joghurttal.
  3. Az áfonyát az elősütött tésztára borítjuk, ráöntjük a joghurtos krémet, és az egészet visszatesszük a sütőbe 40 percre.
  4. A morzsa hozzávalóit összedolgozzuk, a pite tetejére morzsoljuk, majd további 10 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt felszeleteljük.


Forrás itt