Oldalak

2020. május 27., szerda

Hamburger zsömle



  • 750 g liszt
  • 1 tk só
  • 70 g cukor
  • 40 g friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 50 g puha vaj
  • 450 g natúr joghurt
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 2 ek szezámmag a tetejére
  1. A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle.
  2.  Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 6 részre osztjuk. 
  4. Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük és végül kicsit benyomjuk. 
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.