Hamburger zsömle
- 750 g liszt
- 1 tk só
- 70 g cukor
- 40 g friss élesztő
- 1 db tojás
- 50 g puha vaj
- 450 g natúr joghurt
- 1 db tojás a
kenéshez
- 2 ek szezámmag a
tetejére
- A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle.
- Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 6 részre osztjuk.
- Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük és végül kicsit benyomjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.