Oldalak

2020. május 14., csütörtök

Villámgyors pad thai néhány hozzávalóból





Recept 2 fő részére
  • 200 g spagetti
  • 80 g hagyma
  • 70 g répa
  • 2 - 4 gerezd fokhagyma
  • 350 g ázsiai zöldségmix (fagyasztott)
  • 8 - 10 ek olaj
  • 3 db tojás
  • 150 ml szójaszósz


  1. A tésztát forrásban lévő vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. 
  2. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. 
  3. A fagyasztott zöldségmixet kiolvasztjuk, majd amennyire csak tudjuk, leszárítjuk. 
  4. Tűzforró serpenyőben, 4-5 evőkanál olajon az összes zöldséget alaposan lepirítjuk, ügyeljünk arra, hogy a lehető legmagasabb hőmérsékletet használjuk folyamatosan.
  5. Amikor aranybarnára pirultak a zöldségek, félrehúzzuk őket, és beleütünk a serpenyőbe 3 egész tojást, kicsit összekeverve szárazra pirítjuk, aztán jöhet még 4-5 evőkanál olaj és a tészta.
  6. Pár percig pirítjuk még, ráöntjük a szójaszószt, borsozzuk, összeforgatjuk, és 2-3 perc pirítás után készen is vagyunk.