Recept 2 fő részére
- 200 g spagetti
- 80 g hagyma
- 70 g répa
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 350 g ázsiai zöldségmix (fagyasztott)
- 8 - 10 ek olaj
- 3 db tojás
- 150 ml szójaszósz
- A tésztát forrásban lévő vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük.
- A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk.
- A fagyasztott zöldségmixet kiolvasztjuk, majd amennyire csak tudjuk, leszárítjuk.
- Tűzforró serpenyőben, 4-5 evőkanál olajon az összes zöldséget alaposan lepirítjuk, ügyeljünk arra, hogy a lehető legmagasabb hőmérsékletet használjuk folyamatosan.
- Amikor aranybarnára pirultak a zöldségek, félrehúzzuk őket, és beleütünk a serpenyőbe 3 egész tojást, kicsit összekeverve szárazra pirítjuk, aztán jöhet még 4-5 evőkanál olaj és a tészta.
- Pár percig pirítjuk még, ráöntjük a szójaszószt, borsozzuk, összeforgatjuk, és 2-3 perc pirítás után készen is vagyunk.