Rétestészta:
- 50 dkg rétesliszt
- 2-3 dl langyos víz
- csipet só
- 1 tojás
- 2 ek olaj
- A liszthez hozzáadom a tojást, az olajat és annyi vizet, amit felvesz (nekem pénteken kellett a 3 deci, de ez elég lisztfüggő).
- Robotgéppel jó néhány percig dolgozom a tésztán, amíg homogénné és rugalmassá nem válik.
- Lisztezett deszkára teszem, letakarva pihentetem úgy egy fél órát.
Cseresznyés:
- prézli
- kinyomkodott fagyasztott vagy friss cseresznye
- fahéj
- cukor
- olvasztott vaj vagy olaj
Túrós:
- félzsíros túró
- citromhéj
- vaníliás cukor
- cukor
- sárgája a túróba
- külön felvert fehérje
- A töltelékeket direkt írtam címszavakban, mert a mennyiségeket mindenkinek magának kell kikísérleteznie.
- A töltésnél érdemes odafigyelni arra, hogy itt a rétegek egymásra kerülnek, úgyhogy nem szabad agyontölteni a tésztát, viszont érdemes jól elosztani.
- A kinyújtott tésztát, aminek leszedtük a szélét és alaposan megtöltöttük, azt a terítő segítségével felhengergetem és vagy egészben, vagy szeletekben egy kizsírozott tepsibe fektetem.
- A tészta tetejét még megkenem zsiradékkal, majd a 200 fok körüli sütőben addig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik a tészta.
Forrás: http://mirelle.hu